Ademhalingstherapie

Wat?

Dit is een bijzondere vorm van relaxatietherapie waarbij men de ademhaling adequaat leert gebruiken om te kunnen ontspannen in stressvolle situaties. Door een betere ademhaling kan men emoties en klachten beter loslaten en de relationele of seksuele problemen beter het hoofd bieden. Vaak maakt ademtherapie deel uit van een groter geheel van relaxatietherapie of mindfullnesstraining.

Ondertussen is in de therapiewereld Heart Rate Coherence zeer populair, dwz proberen om via je ademhaling je hartritme in overeenstemming te brengen.

Meer informatie

Hieronder vindt u links naar websites met meer info over de beschreven therapie. Onze excuses mochten bepaalde links niet meer werken of indien de aangeboden info niet meer juist is.  De webmaster van deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud die op de doorgelinkte pagina's wordt aangeboden. Wenst u correcties mee te delen kan dat via het contactformulier met duidelijke opgave van de suggestie.

http://www.bodyhelp.be/ademhalingstherapie.htm

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoenin...

http://www.hulpbijangst.nl/viewtopic.php?f=4&...

http://www.goudengids.be/ademhalingstherapie/

http://www.online-hulpverlening.be/blog/2013/...

Zoek hulpverlener

Klik hieronder op de therapievorm om alle seksuologen/seksuologische hulpverleners te vinden die deze therapievorm toepassen. Vindt u niets bij deze term, dan is in deze database (nog) geen hulpverlener aanwezig die met deze methode werkt.

Wenst u een hulpverlener in uw nabijheid te vinden, kies dan 'zoeken op therapievorm' uit het menu aan de rechterkant.