Assertiviteitstherapie

Wat?

Assertiviteit is een basishouding waarbij je leert opkomen voor jezelf op een positieve manier waarbij je ook rekening houdt met de grenzen van de ander. Bij relationele en seksuologische problemen kan een gezonde houding van assertiviteit (niet agressiviteit) een hulpmiddel zijn om problemen te ontwarren en op te komen voor jezelf. In deze trainingen gaat meestal aandacht naar :
Wat is positieve assertiviteit?
Zelfvertrouwen als basis van assertief gedrag
Leren nee zeggen   
Als ik ja zeg tegen, dan zeg ik nee tegen ….   
Feedback geven, positieve of negatieve   
Kritiek geven en krijgen, een model   
Hoe omgaan met je gevoelens?   
Tonen dat je kwaad bent   
Hoe ga je om met iemand die woedend is?   
Ken je assertieve rechten!

Meer informatie

Hieronder vindt u links naar websites met meer info over de beschreven therapie. Onze excuses mochten bepaalde links niet meer werken of indien de aangeboden info niet meer juist is.  De webmaster van deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud die op de doorgelinkte pagina's wordt aangeboden. Wenst u correcties mee te delen kan dat via het contactformulier met duidelijke opgave van de suggestie.


http://www.psychologenpraktijkperspectief.nl/...

 

Zoek hulpverlener

Klik hieronder op de therapievorm om alle seksuologen/seksuologische hulpverleners te vinden die deze therapievorm toepassen. Vindt u niets bij deze term, dan is in deze database (nog) geen hulpverlener aanwezig die met deze methode werkt.

Wenst u een hulpverlener in uw nabijheid te vinden, kies dan 'zoeken op therapievorm' uit het menu aan de rechterkant.